ΤΕΛΕΙΟ ΠΡΟΣΩΠΟ ΣΕ ΚΑΘΕ ΗΛΙΚΙΑ

Ανακάλυψε την κατάλληλη θεραπεία για την ηλικία σου, γιατί και στην αισθητική ιατρική –  όπως και στη ζωή – όλα είναι θέμα σωστού timing.

Οι ανάγκες του προσώπου και του δέρματος διαφέρουν από ηλικία σε ηλικία. Τα 20 δεν είναι κατάλληλη ηλικία για να κάνεις άοτοχ, στα 60 το botox δεν αρκεί.Όπως ακριβώς οι κρέμες προσώπου, έτσι και οι αισθητικές θεραπείες και επεμβάσεις έχουν «ηλικιακό δείκτη», χωρίς αυτό να είναι απόλυτο. Μάθε, λοιπόν, τι συνιστούν οι ειδικοί ανάλογα με τη δεκαετία που διανύεις.
ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΩΝ 20

Τα προβλήματα που συνήθως αντιμετωπίζεις τη δεκαετία αυτή δεν έχουν να κάνουν με την αντιγήρανση, αλλά κυρίως με την ακμή και τις επιπτώσεις του ήλιου στο δέρμα.
Ακμή & ουλές ακμής.

 • CLINICAL ACNE TREATMENT Μια θεραπεία για το μεγάλο πρόβλημα της ακμής που περιορίζει τη συσσώρευση των επιφανειακών νεκρών κυττάρων, το σμήγμα και τη λιπαρότητα, ενώ βοηθά στη μείωση της επανεμφάνισης των ατελειών και διατηρεί την ισορροπία του δέρματος Συνδυάζεται με θεραπεία laser κατά της ακμής για ακόμα καλύτερα αποτελέσματα.
  Ενδεικτικό κόστος: €120-450.
  Αριθμός συνεδριών: 1 -4.
 • LASER ΑΝΑΠΛΑΣΗΣ & ΧΗΜΙΚΑ PEELINGS. Σε περιπτώσεις σοβαρής κυστικής ακμής ακμής που δε θεραπεύτηκε σωστά ή επιδείνωσης λόγω δικής σου παρέμβασης υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν μόνιμες ουλές Αυτές αντιμετωπίζονται αποτελεσματικά με διάφορα lasers ανάπλασης (Mosaiq iPixel) καθώς και με χημικά peelings μέτριας ισχύος που βοηθούν το δέρμα να αναγεννηθεί λείο και χωρίς σημάδια.
  Ενδεικτικό κόστος: €300-550.
  Αριθμός συνεδριών: 2-4.

Υπερμελάγχρωση.

 • PIGMENT CORRECT PEEL Η πολύπλευρη αυτή θεραπεία αφαιρεί τα επιφανειακά νεκρά κύτταρα και λεύκαινα την όψη του δέρματος συνολικά. Οι τακτικές θεραπείες διατηρούν τη λεύκανση και ενισχύουν την κυτταρική ανανέωση. Για βέλτιστα αποτελέσματα συνδυάζεται με θεραπεία laser.
  Ενδεικτικό κόστος: €180-700.
  Αριθμός συνεδριών: 1-4

ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΩΝ 30

Στα 30 έχεις αρχίσει να βλέπεις ία πρώτα σημάδια του χρόνου να εμφανίζονται κάπως «παροδικά» στο πρόσωπό σου. Τώρα είναι η ώρα να θέσεις τις σωστές βάσεις στο δρόμο της ανάπλασης και της αντιγήρανσης ώστε να καταφέρεις να διατηρήσεις τη νεανική εικόνα σου για όσο το δυνατόν περισσότερο.
Ρυτίδες.

 • ΥΑΛΟΥΡΟΝΙΚΟ ΟΞΥ Υπάρχει σε φυσική μορφή μέσα στο σώμα μας βοηθά στην ενυδάτωση και δίνει όγκο στο δέρμα. Όμως η ποσότητα που παράγει το σώμα μειώνεται με τα χρόνια. Με την έγχυση υαλουρονικού οξέος διορθώνονται οι ρυτίδες στο μεσόφρυο, οι περιστοματικές και οι ρινοπαρειακές αύλακες βελτιώνεται το περίγραμμα των χειλιών και αυξάνεται ο όγκος τους Είναι σημαντικό το υαλουρονικό οξύ να είναι κλινικά ελεγμένο, ώστε να είναι απορροφήσιμο και να παρέχει φυσικό και μεγάλης διάρκειας αισθητικό αποτέλεσμα.
  Ενδεικτικό κόστος: Από €180.
  Αριθμός συνεδριών: Μία ανά περίοδο.
 • BOTOX Αυτή είναι η κατάλληλη δεκαετία για να το σκεφτείς Η θεραπεία μπορεί να λειάνει με αρμονικό και φυσικό τρόπο την περιοχή του μετώπου, ανάμεσα στα φρύδια και στο έξω όριο των ματιών («πόδι της χήνας»). Πρέπει όμως να στοχεύει στη βελτίωση της εικόνας των ρυτίδων, όχι σε παντελή εξάλειψή τους καθώς κάτι τέτοιο δείχνει αφύσικο. Είναι πολύ σημαντικό να μην αλλοιωθεί η εικόνα του προσώπου. Οι ειδικοί οφείλουν να ακολουθούν συγκεκριμένο πρωτόκολλο επαναλήψεων για το botox, ώστε να προσφέρουν ένα αποτέλεσμα που θα βελτιώνεται συνεχώς. Τα πρώτα δύο έτη πρέπει να πραγματοποιείται τρεις φορές το χρόνο, τα επόμενα δύο να επαναλαμβάνεται δύο φορές ετησίως ενώ μετά μπορεί να γίνεται μία φορά ανά έτος

Ενδεικτικό κόστος: €200-400.
Αριθμός συνεδριών: Μία ανά περίοδο.

Αντιγήρανση, ανάπλαση & λάμψη.

 • MICRODERMABRASION Η δερμοαπόξεση με μικροκρυστάλλους είναι μια αισθητική-μηχανική διαδικασία απολέπισης που εξάλειφα τα επιφανειακά στρώματα του δέρματος ενώ διεγείρει την αναγέννηση νέων κυττάρων αυξάνοντας την παραγωγή κολλαγόνου, ενισχύοντας την όψη της επιδερμίδας και l/l/l MADAME FIGARO βελτιώνοντας την ελαστικότητά της Επιτυγχάνει βαθύ ιατρικό καθαρισμό του προσώπου και του ντεκολτέ, απολέπιση και απομάκρυνση των νεκρών κυττάρων, πρόληψη και θεραπεία της γήρανσης και απομάκρυνση δυσχρωμιών, πανάδων και ουλών ακμής.
  Ενδεικτικό κόστος: €120-720.
  Αριθμός συνεδριών: 1 -6.
 • ΕΝΖΥΜΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ Αντιμετωπίζει τη φωτογήρανση, τις λεπτές ρυτίδες και τη θαμπή και ταλαιπωρημένη επιδερμίδα. Πρόκειται για μέθοδο ελεγχόμενης προοδευτικής απολέπισης και είναι ειδικά σχεδιασμένη ώστε να ενισχύει την ανάπτυξη των κυττάρων και να προσφέρει ένα πιο φρέσκο και νεανικό δέρμα. Με την εφαρμογή τριχλωροξικού οξέος 15% δημιουργείται ισχυρή, αλλά ελεγχόμενη ενζυμική κερατόλυση στο δέρμα, χάρη στην οποία κινητοποιούνται οι μηχανισμοί επούλωσης με αποτέλεσμα τη βελτίωση στην υφή και στο χρώμα του δέρματος καθώς και τη μείωση των επιφανειακών ρυτίδων.
  Ενδεικτικό κόστος: €180-720.
  Αριθμός συνεδριών: 1 -4.
 • FACIAL REJUVENATION (PRP) To Facial Rejuvenation (Platelet-Rich Plasma – PRP), γνωστό και ως θεραπεία αυτόλογης ανάπλασης γιατί προέρχεται από τον ίδιο σου τον οργανισμό, επιτρέπει την αναδόμηση της επιδερμίδας με φυσικό τρόπο. Το βασικότερο πλεονέκτημά της είναι ότι αυτό που εγχέεται στον οργανισμό είναι οι αυξητικοί παράγοντες που προέρχονται από τα δικό σου κύτταρα. Πρόκειται για μία από τις δημοφιλέστερες θεραπείες ανάπλασης του δέρματος παγκοσμίως Η μέθοδος είναι μη επεμβατική και απόλυτα ασφαλής Το δέρμα αναδομείται φυσικά, οι ρυτίδες απαλύνονται ή/και εξαλείφονται, ενώ ενισχύεται η παραγωγή κολλαγόνου και η οξυγόνωση της επιδερμίδας Ενδεικτικό κόστος: €400-800.
  Αριθμός συνεδριών: 2-3.
  ΤΑ 30 ΕΙΝΑΙ Η ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΗΛΙΚΙΑ ΝΑ ΘΕΣΕΙΣ ΤΙΣ ΣΩΣΤΕΣ ΒΑΣΕΙΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕΙΣ ΝΑ ΔΙΑΤΗΡΗΣΕΙΣ ΤΗ ΝΕΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΦΡΕΣΚΙΑ ΕΙΚΟΝΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΟΣΟ ΤΟ ΔΥΝΑΤΟΝ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

Μαύροι κύκλοι &ρυτίδες ματιών.

 • ΕΝΕΣΙΜΗ ΙΑΤΡΙΚΗ ΘΕΡΑΠΕΙΑ DIOXON Στηρίζεται στη διάσημη και δοκιμασμένη στο χρόνο τεχνική Carboxytherapy. Αντιμετωπίζει δραστικά τους μαύρους κύκλους και τις λεπτές ρυτίδες στην περιοχή γύρω από τα μάτια αλλά και στο ντεκολτέ.
  Βασίζεται στη διοχέτευση ελεγχόμενης δόσης ιατρικού διοξειδίου του άνθρακα στα προβληματικά σημεία προκειμένου να αυξηθεί αυτόματα η αιμάτωση. Η αιμοσφαιρίνη απελευθερώνει μεγάλες ποσότητες οξυγόνου για να απορροφήσει το COz.
  Η καλύτερη αιμάτωση και η οξυγόνωση προκαλούν αγγειογένεση νέων αιμοφόρων κυττάρων με αποτέλεσμα τη βελτίωση της όψης των ματιών. Είναι μια απολύτως ασφαλής θεραπεία, εγκεκριμένη από τον αμερικανικό Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA).
  Ενδεικτικό κόστος: €600-1.000.
  Αριθμός συνεδριών: 3-5.
  Σύσφιξη προσώπου & λαιμού
 • iPIXEL LASER Χρησιμοποιεί την ενέργεια του πλάσματος για να δημιουργήσει μικροσκοπικές οπές στην επιδερμίδα αυξάνοντας τη θερμοκρασία του στρώματος που βρίσκεται κάτω από αυτήν (χόριο). To iPixel Laser βοηθά στην αναδιοργάνωση του κυτταρικού περιβάλλοντος και διεγείρει τα κύτταρα για την παραγωγή νέου κολλαγόνου. Από την πρώτη κιόλας εφαρμογή έχει άμεσα ορατά αποτελέσματα, όπως σβήσιμο πανάδων και μελαγχρωματικών κηλίδων, λείανση λεπτών ρυτίδων, έντονη σύσφιγξη και ορατή ανόρθωση δέρματος, νεανική όψη, πρόσωπο χωρίς δυσχρωμίες.
  Ενδεικτικό κόστος: €450-850.
  Αριθμός συνεδριών: 3-6.
  ΔΕΚΑΕΤΙΑ ΤΩΝ 40

Στα 40 πλέον τα σημάδια του χρόνου αρχίζουν να εδραιώνονται. Χρειάζεσαι πιο δραστικά μέτρα προκειμένου να αντιμετωπίσεις τόσο τη χαλάρωση όσο και τη σταδιακά αυξανόμενη έλλειψη όγκου στο πρόσωπό σου.
Ανόρθωση & σύσφιξη.

 • ΑΝΑΡΤΩΜΕΝΑ ΝΗΜΑΤΑ (MINI LIFT) Η νέα και πολύ δημοφιλής αυτή μη επεμβατική τεχνική βασίζεται στην υποδερμική ανόρθωση και σύσφιγξη των χαλαρωμένων δερματικών ιστών με αναρτώμενα χειρουργικά νήματα και μπορεί να αναβάλει τις ενδείξεις για κλασικό χειρουργικό λίφτινγκ. Εφαρμόζεται σε πρόσωπο, λαιμό, διπλοσάγονο, παρειές (αναδιάρθρωση και αποκατάσταση όγκου), ζυγωματικά, ανόρθωση φρυδιού (brow lift), αλλά και στο σώμα.
  Η εφαρμογή γίνεται ανώδυνα και αναίμακτα, με τοπική αναισθησία στο ιατρείο. Προσφέρει άμεση ανόρθωση προσώπου και σώματος χωρίς χειρουργικές τομές, διαρκεί μόλις 60 λεπτά και δεν απαιτεί χρόνο αποθεραπείας.
  Ενδεικτικό κόστος: €500-1.500.
  Αριθμός συνεδριών: Μία.
  Ανάπλαση
 • FRACTIONAL LASER Πρόκειται για ένα μη εηεμβατικό laser με έγκριση του FDA για αναγέννηση δέρματος (skin regeneration) και αποτελεί ό,τι πιο σύγχρονο στην ανάπλαση του δέρματος από την πρώτη κιόλας θεραπεία. Προσφέρει πραγματική βελτίωση και δίνει μακροχρόνια αποτελέσματα στη γενική υφή του δέρματος, στις ρυτίδες και στις ουλές.
  Ενδείκνυται για βελτίωση της εμφάνισης των ρυτίδων, θεραπεία φωτογήρανσης και εξάλειψη δυσχρωμιών, κηλίδων και πανάδων.
  Ενδεικτικό κόστος: €400-800.
  Αριθμός συνεδριών: 2-4.
  Έλλειψη όγκου
 • LIPOFILLING Το πρόσωπό σου «αδειάζει» και «πέφτει» καθώς μεγαλώνεις. Η λύση είναι το λίπος από τον ίδιο σου τον οργανισμό. Η λήψη γίνεται με τοπική αναισθησία από σημεία με περίσσεια τοπικού πάχους. Το λίπος μετά από ειδική επεξεργασία εηανατοποθετείται με μικροκάνουλες στο πρόσωπο σε περιοχές που εμφανίζουν απώλεια όγκου. Στόχος είναι να διορθωθεί η αίσθηση του «βυθισμένου» προσώπου και να χρησιμοποιηθούν τα ζυγωματικά για γενικότερη ανόρθωση, καθώς ο όγκος τους τραβάει το δέρμα προς τα πάνω και το πρόσωπο δείχνει πιο σφριγηλό και νεανικό. Η θεραπεία προσφέρει ασφαλή ανόρθωση προσώπου χωρίς νυστέρι, φυσικό αποτέλεσμα και μεγαλύτερη διάρκεια σε σχέση με τα συνθετικά fillers.
  Ενδεικτικό κόστος: Από €250.
  Αριθμός συνεδριών: Μία.
  ΔΕΚΑΕΤΙΑ TON 50

Από τα 50 και μετά το νυστέρι αρχίζει να γίνεται η πλέον αποτελεσματική λύση, αν και όσες έχουν μπει από νωρίς στο στίβο της πρόληψης και της αντιγήρανσης μπορούν να το καθυστερήσουν περισσότερο.
Ανόρθωση, σύσφιξη & εξάλειψη ρυτίδων.

 • ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ FACELIFT Μπορεί γενικά να παρατηρείται μια στροφή προς τις μη χειρουργικές θεραπείες όμως αυτές έχουν πολύ συγκεκριμένες ενδείξεις και αποτελέσματα, ενώ η χειρουργική λύση είναι εκείνη που προσφέρει σε κάθε πρόβλημα αποτέλεσμα με τη μεγαλύτερη διάρκεια. Στο πρόσωπο η κορωνίδα των επεμβάσεων είναι αδιαμφισβήτητα το facelift To high S.MAS. ectomy lift είναι μια επέμβαση που μπορεί να κρύψει ακόμα και πάνω από 15 χρόνια.
  Αναρωτιέσαι αν ένα λίφτινγκ αποτελεί «πρόληψη» ή «θεραπεία» της χαλάρωσης και των ρυτίδων στο πρόσωπο και στο λαιμό; Ναι, μπορεί να είναι και τα δύο. Είναι πρόληψη όταν γίνεται νωρίς, κοντά στην ηλικία των 45 ετών, και θεραπεία όταν γίνεται γύρω στα 55-60, όταν πλέον η χαλάρωση έχει εδραιωθεί.
  Ενδεικτικό κόστος: €5.500-8.500.
  Αριθμός συνεδριών: Μία.
  Χαλαρά βλέφαρα & κουρασμένο βλέμμα
 • ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ & EYE LIFT LASER Η βλεφαροπλαστική είναι η λύση στην αποκατάσταση της χαλαρότητας των βλεφάρων, στην απομάκρυνση της περίσσειας δέρματος και ιστών και στην ανάδειξη της ζωντάνιας του βλέμματος Σε περιπτώσεις όπου υπάρχει έλλειμμα ιστών γύρω από τα μάτια και το πρόσωπο μοιάζει «άδειο», γίνεται η λεγάμενη αυξητική βλεφαροπλαστική, κατά την οποία χρησιμοποιείται και λίπος από τον ίδιο σου τον οργανισμό. Η επέμβαση γίνεται υπό μέθη και τοπική αναισθησία και μετά από λίγες ώρες επιστρέφεις στο σπία Αν απλώς εμφανίζεις οριακή χαλάρωση στα βλέφαρα και δε χρειάζεσαι ακόμη επέμβαση, το νέας γενιάς Eye Lift Laser επιτυγχάνει ανώδυνη λείανση των ρυτίδων και δερματική σύσφιγξη, βελτιώνει την εικόνα της περιοχής και αναβάλλει το χειρουργείο.
  Ενδεικτικό κόστος: €750-1.200 για θεραπεία laser.
  Αριθμός συνεδριών: 3-6 για θεραπεία laser.
  Γερασμένα «άδεια» χέρια
 • HAND REJUVENATION Καθώς μεγαλώνεις επικεντρώνεσαι στη φροντίδα του προσώπου. Όμως η υφή και η όψη του δέρματος στα χέρια μπορούν να μαρτυρήσουν την ηλικία σου ή ακόμα και να σου προσθέσουν χρόνια. Η θεραπεία hand rejuvenation γίνεται με τη μεταφορά λίπους (και βλαστοκυττάρων που εμπεριέχονται σ’ αυτό) στα χέρια και δίνει όγκο βοηθώντας να είναι λιγότερο εμφανείς οι τένοντες οι φλέβες και τα οστά. Το αποτέλεσμα είναι μόνιμο και, σε αντίθεση με τη θεραπεία ανανέωσης των χεριών που γίνεται με filler, δε χρειάζεται να επαναληφθεί.
  Ενδεικτικό κόστος: €500-1.500 για ενέσιμη θεραπεία και €1.500-3.000 για αυτόλογο μόσχευμα (λίπος).
  Αριθμός συνεδριών: Μία.

♦ Το παρόν κείμενο δεν είναι διαφημιστικό και οι τιμές είναι προϊόν ρεπορτάζ.