ΔΙΟΡΘΩΣΗ
ΣΤΙΣ ΡΥΤΙΔΕΣ EΚΦΡΑΣΗΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΩΠΟΥ – BOTOX

Τα τελευταία χρόνια αυξάνει πάρα πολύ το ποσοστό των ανθρώπων που ασχολούμενοι με την εμφάνισή τους αναζητούν την συνδρομή του Πλαστικού Χειρουργού. Στην κορυφή των μη επεμβατικών θεραπειών που επιλέγουν βρίσκεται αδιαμφισβήτητα αυτή της λείανσης στις ρυτίδες έκφρασης του προσώπου με τη χρήση της βοτουλινικής αλαντοτοξίνης (botox).

Τι προσφέρει το botox;

Η θεραπεία αυτή έχει τη δυνατότητα να λειάνει με αρμονικό και φυσικό τρόπο την περιοχή του μετώπου, ανάμεσα στα φρύδια και στο έξω όριο των ματιών (πόδι της χήνας). Η διόρθωση είναι απλά βελτίωση της εικόνας των ρυτίδων αλλά όχι η παντελής τους εξαφάνιση.

Κάτι τέτοιο θα έδειχνε αντιαισθητικό και αφύσικο. Είναι πάρα πολύ σημαντικό να γίνει η θεραπεία κατά τέτοιο τρόπο, ώστε το τελικό αποτέλεσμα να είναι το ίδιο πρόσωπο απλά χωρίς το έντονο βάρος του χρόνου και των ρυτίδων.

Πότε θα δω αποτελέσματα;

Σπάνια συναντά κανείς μία θεραπεία που σε τόσο σύντομο χρονικό διάστημα, το φάρμακο ξεκινά να δρα μέσα σε 3-5 ημέρες και ολοκληρώνει τη δράση και το αποτέλεσμά του σε 15 ημέρες, επιφέρει τόσο εντυπωσιακή βελτίωση σε κάθε πρόσωπο που εφαρμόζεται. Η τελική εικόνα μετά το botox είναι ενός ξεκούραστου, απαλλαγμένου από ρυτίδες έκφρασης πρόσωπο, που όμως ταυτόχρονα δεν έχει «αλλοιωθεί» στα χαρακτηριστικά του.

Η αντίδραση του περίγυρου είναι η αναγνώριση της βελτίωσης αλλά η αδυναμία προσδιορισμού του τι ακριβώς έγινε. Και έτσι ακριβώς θα το θέλαμε, η αίσθηση του «αφήστε τους να αναρωτιούνται» είναι αυτή που χαρακτηρίζει κάθε επιτυχημένη θεραπεία όταν ο στόχος δεν είναι η κραυγαλέα εντύπωση αλλά η αρμονία και η πραγματική ομορφιά.

Τι πρέπει να προσέξω;

Το botox είναι θεραπεία και η εφαρμογή του οφείλει να ακολουθεί κάποιο συγκεκριμένο πρωτόκολλο επαναλήψεων προκειμένου το αποτέλεσμα να είναι συνεχώς βελτιούμενο. Για τα πρώτα δύο έτη πρέπει να γίνεται τρείς φορές το χρόνο, για τα επόμενα δύο πρέπει να γίνεται δύο φορές το χρόνο ενώ μετά την παρέλευση της αρχικής τετραετίας μπορεί να γίνεται μία φορά ανά έτος.

Έτσι εξασφαλίζεται όχι μόνο η βελτίωση ενός προσώπου αλλά και η παραμονή και επαύξηση του βελτιωμένου και νεανικότερου αυτού αποτελέσματος.

Τι προσφέρει το botox;

Οφείλει κανείς να αναφέρει πως η θεραπεία του botox αποτελεί μακράν οποιασδήποτε άλλης την πιο πιστή σε ασθενείς και κοινό μιας και ελάχιστοι που βλέπουν το πόσο μπορεί να βελτιωθεί το πρόσωπό τους με τη θεραπεία αυτή αποφασίζουν στη συνέχεια να μην την επαναλάβουν. Η συντριπτική πλειονότητα το επαναλαμβάνει πιστά ιδιαίτερα δε εφόσον είναι απόλυτα ασφαλές με αποδεδειγμένες μελέτες που αγγίζουν τα 40 χρόνια ιατρικής χρήσης.

Ποτέ άλλοτε στην ιστορία της ιατρικής μία θεραπεία δεν προσείλκυσε τόσο το κοινό όσο η θεραπεία του botox στις ημέρες μας.

Η θεραπεία με BOTOX χρησιμοποιείται για την θεραπεία των ρυτίδων αλλά και των πτυχώσεων στην περιοχή του προσώπου, όπως οι ρυτίδες ανάμεσα στα φρύδια, το πόδι της χήνας ή οι ρυτίδες γύρω από τα μάτια, οι ρυτίδες στο μέτωπο, οι κάθετες ρυτίδες στο στόμα και οι ρυτίδες του καπνιστή. Ο αριθμός θεραπειών με BOTOX δεν έχει περιορισμούς.

Η διαδικασία διαρκεί μόλις 10-15 λεπτά. Τα αποτελέσματα της θεραπείας με BOTOX έρχονται σταδιακά ξεκινώντας από τις πρώτες 3-5 ημέρες και διαρκούν 4-6 μήνες. Τα σημεία στο οποία θα πραγματοποιηθεί η θεραπεία, εξαρτώνται από την κατάσταση του υποψήφιου και από το τι επιθυμεί να βελτιώσει.

 ΔΡ. ΖΗΣΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ –  ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣΟ Dr. Ζήσης Μπουκουβάλας είναι Διδάκτωρ του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει τη θέση του Επιστημονικού Διευθυντή και Διευθύνοντα Συμβούλου των Ιατρείων Πλαστικής Χειρουργικής και Αντιγήρανσης ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, καθώς και του Διευθυντή της Κλινικής Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «METROPOLITAN» Αποτελεί μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.), καθώς και των Διεθνών Εταιριών: ISPRAS, HESPRAS, EBOPRAS, IPRAS.