ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΑΚΜΗΣ

ΑΚΜΗ

Η ακμή είναι ένα νόσημα που εκδηλώνεται συνήθως κατά την διάρκεια της εφηβείας, όταν με την επίδραση των ορμονών του φύλου γίνεται η ωρίμανση των τριχοσμηγματογόνων μονάδων. Η αρχική διαταραχή είναι η υπερπαραγωγή σμήγματος από τους αδένες, είτε λόγω κληρονομικότητας, είτε λόγω αυξημένης παραγωγής ανδρογόνων (π.χ. σε σύνδρομο πολυκυστικών ωοθηκών), η οποία οδηγεί κάτω από την επίδραση διαφόρων παραγόντων στην κλινική εμφάνιση της ακμής. Τα τελευταία χρόνια παρατηρείται αυξημένη συχνότητα και στους ενήλικες, κυρίως στις γυναίκες. Aυτό μπορεί να οφείλεται σε χρήση ακατάλληλων καλλυντικών προϊόντων, σε μη επιμελή καθαρισμό των προίόντων μακιγιάζ, σε υπερανδρογοναιμία και στην παχυσαρκία.
Η ακμή, ανάλογα με την βαρύτητά της, στα ιατρεία μας μπορεί να αντιμετωπιστεί με Laser για την ακμή ( Mosaic ) και με χημικά peelings.

ΟΥΛΕΣ ΑΚΜΗΣ

Όταν η ακμή δεν θεραπεύεται έγκαιρα και σωστά, όταν υπάρχει κακοποίηση των βλαβών από τον ασθενή ή σε περιπτώσεις σοβαρής κυστικής ακμής, υπάρχει η πιθανότητα να εμφανιστούν ουλές, οι οποίες προκαλούνται από την αύξηση ή την απώλεια του δέρματος στο σημείο της βλάβης και παραμένουν σε όλη την διάρκεια της ζωής. Οι ουλές είναι ένα σημαντικό αισθητικό πρόβλημα που επηρεάζει σημαντικά την ψυχολογία και την καθημερινότητα των ασθενών και στα ιατρεία μας αντιμετωπίζονται με διάφορα Laser ανάπλασης (Mosaic, I-Pixel), καθώς και με χημικά peelings μέτριας ισχύος.

Όνομα: (υποχρεωτικό)

Επίθετο: (υποχρεωτικό)

Email: (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο: (υποχρεωτικό)

Δεν είμαι ρομποτ:

Ανάλογα με το πρόβλημα, τις αιτίες του και το στάδιο στο οποίο βρίσκεται, ο ιατρός προτείνει εξατομικευμένο πρόγραμμα θεραπείας προκειμένου να εξασφαλισθούν τα καλύτερα δυνατά αποτελέσματα.

Η κάθε συνεδρία διαρκεί από 30 έως 40λεπτά.