ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ

Η ΜΕΣΟΘΕΡΑΠΕΙΑ ΣΩΜΑΤΟΣ ΕΦΑΡΜΟΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗ ΒΕΛΤΙΩΣΗ ΤΗΣ ΥΦΗΣ ΤΟΥ ΔΕΡΜΑΤΟΣ, ΤΗΝ ΚΥΤΤΑΡΙΤΙΔΑ, ΤΗΝ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΤΗΣ ΟΨΗΣ ΦΛΟΙΟΥ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ, ΤΟ ΤΟΠΙΚΟ ΠΑΧΟΣ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΑΤΤΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΣΟΤΗΤΑΣ ΤΟΥ ΛΙΠΟΥΣ ΤΗΣ ΠΕΡΙΟΧΗΣ ΠΟΥ ΘΕΡΑΠΕΥΕΤΑΙ

Η φόρμουλα που χρησιμοποιείται εξατομικεύεται και είναι ανάλογη με το βαθμό και το στάδιο που βρίσκεται η κυτταρίτιδα. Εφαρμόζεται κυρίως στους μηρούς και τους γλουτούς, αλλά και όπου υπάρχει πρόβλημα κυτταρίτιδας και τοπικής συσσώρευσης λίπους. Βελτιώνει το ανάγλυφο και το περίγραμμα του σώματος μας. Είναι μια μη επεμβατική θεραπεία που μπορεί να αντιμετωπίσει το πρόβλημα του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας.

Από ποιά ηλικία μπορώ να ξεκινήσω μεσοθεραπεία

Το πρόβλημα της κυτταρίτιδας και του τοπικού πάχους, αρχίζει να εμφανίζεται προς το τέλος της εφηβίας και την αρχή της ενηλικίωσης. Όσο νωρίτερα το προλάβει κανείς, τόσο καλύτερα.

Ποιές είναι οι ενδείξεις και τι αντιμετωπίζει η μεσοθεραπεία

Η μεσοθεραπεία σώματος βελτιώνει το ανάγλυφο και το περίγραμμα του σώματος μας. Είναι η μοναδική μη επεμβατική θεραπεία που μπορεί να αντιμετωπίσει την το πρόβλημα του τοπικού πάχους και της κυτταρίτιδας αλλά και την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Πόσο διαρκεί η θεραπεία και πόσες συνεδρίες χρειάζονται για να έχουμε τα καλύτερα αποτελέσματα

Η εφαρμογή στους μηρούς και τους γλουτούς, διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Απαιτούνται 6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 15 ημερών, συνολικά δηλαδή, η διάρκεια της θεραπείας είναι 2 μήνες. Κατόπιν αυτού, μπορεί να χρειαστεί 1-2 συνεδρίες το χρόνο για συντήρηση.

Πότε γίνονται ορατά τα αποτελέσματα

Τα αποτελέσματα είναι ορατά από την πρώτη κιόλας συνεδρία. Για να έχουν όμως διάρκεια απαιτείται ένας πλήρης κύκλος 2 μηνών.

Είναι μια επίπονη ή ανώδυνη διαδικασία

Η θεραπεία γίνεται με μικροσκοπική βελόνα, αλλά λόγω της μεγάλης επιφάνειας, η όλη διαδικασία γίνεται μετά την εφαρμογή τοπικής αναισθητικής κρέμας η οποία και την καθιστά ανώδυνη.

Τι πρέπει να προσέξω μετά τη μεσοθεραπεία

Λόγω των πολλών μικροενέσεων πρέπει το δέρμα να διατηρηθεί καθαρό για 12-24ώρες και να μην γίνει χρήση κρεμών και καλλυντικών. Το μόνο πρόβλημα που θα δημιουργήσει η μεσοθεραπεία σώματος είναι οι εκχυμώσεις (μελανιές) που θα εμφανιστούν στη περιοχή της εφαρμογής και θα παραμείνουν για μία περίπου εβδομάδα.
Σοβαρές παρενέργειες δεν έχουν αναφερθεί στη βιβλιογραφία. Μικρά οιδήματα,εκχυμώσεις και ερυθρότητα στην περιοχή υποχωρούν.

Ποιά εποχή είναι η καλύτερη για μεσοθεραπεία

Καλύτερα να προγραμματιστεί ώστε ο κύκλος των δύο μηνών να μην γίνει καλοκαίρι, λόγω των εκχυμώσεων που δημιουργούνται στην περιοχή, και είναι ορατές όταν φοράμε μαγιό.

Λιποαναρόφηση ή Μεσοθεραπεία;

Πρόκειται για δύο διαφορετικές θεραπείες η μια επεμβατική, η άλλη όχι, που απευθύνονται σε διαφορετικούς ασθενείς. Ανάλογα με το πρόβλημα, όταν δεν αρκεί η μεσοθεραπεία, επεμβαίνουμε με λιποαναρρόφηση.

Βελτιώνει το ανάγλυφο και το περίγραμμα του σώματος. Αντιμετωπίζει την κυτταρίτιδα, το τοπικό πάχος και την όψη φλοιού πορτοκαλιού.

Η κάθε εφαρμογή διαρκεί περίπου 20 λεπτά. Χρειάζονται 6 συνεδρίες με μεσοδιάστημα 15 ημερών. Η συνολική διάρκεια της θεραπείας είναι 2 μήνες ενώ ίσως απαιτηθούν 1-2 συνεδρίες συντήρησης ανά έτος.

Όνομα: (υποχρεωτικό)

Επίθετο: (υποχρεωτικό)

Email: (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο: (υποχρεωτικό)

Δεν είμαι ρομποτ:

 ΔΡ. ΖΗΣΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ –  ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣΟ Dr. Ζήσης Μπουκουβάλας είναι Διδάκτωρ του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει τη θέση του Επιστημονικού Διευθυντή και Διευθύνοντα Συμβούλου των Ιατρείων Πλαστικής Χειρουργικής και Αντιγήρανσης ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, καθώς και του Διευθυντή της Κλινικής Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «METROPOLITAN» Αποτελεί μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.), καθώς και των Διεθνών Εταιριών: ISPRAS, HESPRAS, EBOPRAS, IPRAS.