Αποκατάσταση Μαστού Μετά Από Μαστεκτομή

Αποκατάσταση Μαστών

Αποκατάσταση Μαστών

Αποκατάσταση Μαστών μετά από Μαστεκτομή 

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ.

Αποκατάσταση Μαστών μετά από Μαστεκτομή

Ο καρκίνος του μαστού αποτελεί παρά τα σύγχρονα διαγνωστικά μέσα μία πραγματικότητα που συχνά οδηγεί στην δυσάρεστη αλλά αναγκαία και επιβεβλημένη λύση της μαστεκτομής. Κατόπιν τούτου είναι δουλειά του Πλαστικού Χειρουργού να αποκαταστήσει την δύσμορφη ουλή που καταλείπετε και να επαναφέρει την αρμονία στο γυναικείο σώμα.

Η ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΤΩΝ ΜΑΣΤΩΝ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΜΙΑ ΣΕΙΡΑ ΕΠΕΜΒΑΣΕΩΝ ΟΙ ΟΠΟΙΕΣ ΕΧΟΥΝ ΩΣ ΣΚΟΠΟ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΟΥ ΜΑΣΤΟΥ ΣΕ ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΣΤΕΙ ΜΑΣΤΕΚΤΟΜΗ.

Οι επεμβάσεις αποκατάστασης στοχεύουν στην ανακατασκευή του όγκου και του σχήματος του μαστού και του συμπλέγματος θηλής-άλω. Στις επεμβάσεις αποκατάστασης συμπεριλαμβάνονται και αυτές που γίνονται στον ετερόπλευρο υγιή μαστό, για την επίτευξη συμμετρίας ή για προληπτικούς λόγους. Οι επεμβάσεις για την αποκατάσταση του μαστού μπορεί να ξεκινήσουν στον ίδιο χειρουργικό χρόνο με την μαστεκτομή, οπότε η γυναίκα ουσιαστικά δεν βιώνει την έλλειψη του μαστού της ή να γίνουν μετά από 1-2 χρόνια. Η απόφαση αυτή εξαρτάται πέρα από την επιθυμία της γυναίκας και από την ιατρική γνώμη του μαστολόγου που αξιολογεί τους χαρακτήρες της νόσου και τυχόν συμπληρωματικές θεραπείες που χρειάζονται. Οι γυναίκες που νόσησαν από καρκίνο του μαστού χρειάζονται εξατομικευμένη προσέγγιση. Ο πλαστικός χειρουργός μπορεί να δώσει όλες τις απαραίτητες πληροφορίες στην ενδιαφερόμενη γυναίκα για όλες τις δυνατότητες που υπάρχουν για την ανακατασκευή του μαστού της. Η ενημέρωση της ασθενούς είναι δυνατόν να γίνει πριν ή μετά την εγχείρηση της μαστεκτομής.

Ο Dr. Ζήσης Μπουκουβάλας είναι Διδάκτωρ του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει τη θέση του Επιστημονικού Διευθυντή και Διευθύνοντα Συμβούλου των Ιατρείων Πλαστικής Χειρουργικής και Αντιγήρανσης ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, καθώς και του Διευθυντή της Κλινικής Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «METROPOLITAN» Αποτελεί μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.), καθώς και των Διεθνών Εταιριών: ISPRAS, HESPRAS, EBOPRAS, IPRAS.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

by Dr. Boukouvalas