Ρινοπλαστική

Ρινοπλαστική

Ρινοπλαστική

Ρινοπλαστική

ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Η ρινοπλαστική αποτελεί μία σχετικά πολύπλοκη επέμβαση διότι η μύτη μας αποτελεί ένα μόρφωμα με κεντρική θέση
στο πρόσωπο που απαρτίζεται από πολλά διαφορετικά είδη ιστού. 

Ο σκελετός της ρινός απαρτίζεται τόσο από χόνδρο όσο και από οστούν, ενώ το δέρμα της έχει διαφορετικά πάχη από την κορυφή της έως την βάση της.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η παραμικρή απόκλιση της ρινός, ακόμα και της τάξης του χιλιοστού είναι άμεσα ορατή και αντιληπτή λόγω της κεντρικής θέσης της μύτης στο πρόσωπό μας.

Οι ασθενείς που προσέρχονται στον πλαστικό χειρουργό για να κάνουν ρινοπλαστική είτε είναι αυτοί που δεν είναι ικανοποιημένοι αισθητικά με τη μορφή της μύτης τους σε σχέση με το υπόλοιπο πρόσωπο, είτε αυτοί που συνέπεια κάποιου τραυματισμού θέλουν να διορθώσουν τυχόν δυσμορφίες.

Η ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗ ΕΧΕΙ ΩΣ ΣΤΟΧΟ ΤΗΝ ΕΠΑΝΑΦΟΡΑ ΤΗΣ ΑΡΜΟΝΙΑΣ ΤΗΣ ΜΥΤΗΣ ΣΕ ΣΧΕΣΗ ΜΕ ΤΟ ΠΡΟΣΩΠΟ

Μία βασική κατηγοριοποίηση των επεμβάσεων ρινοπλαστικής σε ότι αφορά την διεγχειρητική προσέγγιση της αποκαταστάσεως του τρισδιάστατου ρινικού σκελετού αποτελεί και η διάκρισή τους σε ανοικτές και κλειστές.

Όπως ανέδειξαν οι τελευταίες μελέτες σε παγκόσμιο επίπεδο , στο συνέδριο που πραγματοποιήθηκε στο Dallas των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, η ανοικτή ρινοπλαστική κερδίζει ολοένα και περισσότερο έδαφος διότι επιτρέπει την καλύτερη και ευχερέστερη εκτίμηση των ρινικών δυσμορφιών και συνεπώς και την αρτιότερη αποκατάστασή τους. Αυτό σημαίνει ότι και οι επιπλοκές είναι σημαντικά λιγότερες αλλά και μετεγχειρητικά η ενόχληση και ο πόνος του ασθενούς είναι μικρότερος.
Τα συμπεράσματα του συνεδρίου κατέληξαν στο ότι η ανοικτή ρινοπλαστική έχει άριστα αποτελέσματα ενώ ταυτόχρονα δεν συνοδεύεται από κάποιο ιδιαίτερο μειονέκτημα που θα δικαιολογούσε την αποφυγή της.

Ο Dr. Ζήσης Μπουκουβάλας είναι Διδάκτωρ του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει τη θέση του Επιστημονικού Διευθυντή και Διευθύνοντα Συμβούλου των Ιατρείων Πλαστικής Χειρουργικής και Αντιγήρανσης ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, καθώς και του Διευθυντή της Κλινικής Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «METROPOLITAN» Αποτελεί μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.), καθώς και των Διεθνών Εταιριών: ISPRAS, HESPRAS, EBOPRAS, IPRAS.

Ο ΔΡ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΤΗΣ ΡΙΝΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΗΝ ΚΑΘΕΜΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΑΛΟΓΗ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ.

Όπως ένα κλειδί δεν ταιριάζει σε όλες τις κλειδαριές έτσι και μία τεχνική δεν κάνει για όλους τους ασθενείς. Η εξειδίκευση στο αντικείμενο της ρινοπλαστικής συνοδεύεται πάντοτε και από την εμπειρία στην εφαρμογή της κατάλληλης τεχνικής στην κατάλληλη περίπτωση.

Το διάφραγμα είναι το οστεοχόνδρινο τμήμα της μύτης που χωρίζει τα δύο ρουθούνια. Αρκετές φορές η απόκλισή του από τη μέση γραμμή ευθύνεται για προβλήματα αισθητικά καθώς και λειτουργικά (π.χ. δυσκολία στην αναπνοή ή ροχαλητό). Η διόρθωση του διαφράγματος γίνεται στον ίδιο χειρουργικό χρόνο με την συνολική αισθητική αποκατάσταση της μύτης.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Εντυπωσιακά Αποτελέσματα

by Dr. Boukouvalas