Ανόρθωση Μηρών

Τι είναι η ανόρθωση μηρών

Η ανόρθωση μηρών αφορά πρωταρχικά και κύρια την εσωτερική επιφάνεια των ποδιών, άνωθεν του γόνατος. Αυτό αναφέρεται άμεσα στην χαλάρωση της πρόσθιας αλλά και οπίσθιας έσω επιφανείας αλλά έμμεσα αφορά όλον τον μηρό. Βλέπετε η αποκατάσταση της χαλάρωσης σε οποιαδήποτε περιοχή έχει άμεσο αντίκτυπο και στις πέριξ αυτής περιοχές διότι και αυτές επωφελούνται.

Η επέμβαση στα Κέντρα Πλαστικής Χειρουργικής Αναγέννηση γίνεται με την αναπτυχθείσα από τον Δρ Μπουκουβάλας τεχνική του δισκοπότηρου (grail technique), που παρουσιάστηκε και στο παγκόσμιο συνέδριο Πλαστικής Χειρουργικής στη Ρόδο το 2009, και η οποία μόνον πλεονεκτήματα έχει σε σύγκριση με όλες τις αντίστοιχες μεθόδους.

Πως πραγματοποιείται η επέμβαση

Η επέμβαση γίνεται μέσα απο τομές που ξεκινούν από μπροστά από την περιοχή του εφηβαίου, και όχι από την μηροβουβωνική πτυχή όπως συνήθως με τις παλαιότερες τεχνικές.

Εν συνεχεία η τομή φέρεται κάθετα για λίγο στην ανάμεσα στα πόδια και πορευόμενη προς τα πίσω μεταπίπτει στην υπογλουτιαία πτυχή όπου και τερματίζει. Ο σχεδιασμός του πρόσθιου τμήματος της τομής σε σχήμα δισκοπότηρου (grail) διασφαλίζει την κάλυψή τους κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μετά την διενέργεια των τομών, κατά την αρχή του χειρουργείου, γίνεται εκτεταμένη λιποαναρρόφηση/αποκόλληση της έσω επιφανείας των μηρών που επιτρέπει στο δέρμα να κινητοποιηθεί προς τα άνω. Το δέρμα που περισσεύει απομακρύνεται και οι τομές συρράπτονται σε πολλαπλά επίπεδα προκειμένου να επουλωθούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Πόσο χρόνο διαρκεί συνολικά η διαδικασία της ανόρθωσης μηρών

Η ασθενής μετά το χειρουργείο φορά έναν ελαστικό κορσέ που εφαρμόζει ελαφρά πίεση στο πεδίο της επεμβάσεως έτσι ώστε να υποστηριχθεί το δέρμα στην νέα του θέση και να αποφευχθεί ο σχηματισμός τυχόν ανεπιθύμητων οιδημάτων στην περιοχή.

Σημαντική είναι η αποφυγή έντονης σωματικής δραστηριότητας της ασθενούς στο άμεσο μετεγχειρητικό διάστημα, κάτι που προοδευτικά όμως φθίνει μέχρι τον μήνα από την επέμβαση όπου τότε επιτρέπεται πλήρης δραστηριοποίησή της.

Πόσο διαρκεί το αποτέλεσμα

Το αποτέλεσμα μιας τέτοιας επέμβασης έχει μεγάλη διάρκεια στο χρόνο, θα έλεγε δε κανείς πως δεν είναι δυνατόν να επανέλθει ποτέ κανείς στην πριν το χειρουργείο κατάσταση όσα χρόνια κι αν περάσουν.

Βέβαια οι μεγάλες αυξομειώσεις σωματικού βάρους (πάνω από 7-10 κιλά) ενέχουν τον κίνδυνο να αρχίσει να παραβλάπτεται το τελικά άρτιο αποτέλεσμα της επεμβάσεως. Τέτοιες επεμβάσεις όμως τις χρησιμοποιεί κανείς σαν αφετηρία αλλαγής για τον εαυτό του αλλάζοντας παράλληλα και τις τυχόν κακές συνήθειες που τον οδήγησαν εκεί.

Ποιά θα είναι η αλλαγή στο σώμα μετά την επέμβαση (πριν & μετά)

Η αλλαγή στο σώμα μετά την επέμβαση της ανορθώσεως των μηρών είναι πραγματικά μεγάλη. Στην περιοχή των μηρών η αλλαγή είναι εντυπωσιακή, ο ασθενής θα αλλάξει το μέγεθος των ρούχων που φορά κάτι που είναι εξαιρετικά επιθυμητό σε όλους.

Η τεχνική που ακολουθούμε στα Κεντρα Πλαστικης Χειρουργικής Αναγέννηση είναι πολύ σημαντική γιατί και δεν αφήνει εμφανή σημάδια και δεν προκαλεί ανατομικά προβλήματα στην γεννητική χώρα όπως συνέβαινε με κάποιες παλαιότερες επεμβάσεις!

Αντίθετα όχι μόνον αποκαθίσταται η περιοχή ιδανικά αλλά και συνεπεία αυτού βλέπει κανείς την θετική ψυχολογική διάθεση που προκαλεί αυτό στην ασθενή βελτιώνοντας μαζί με την εμφάνιση και την επιθυμία της για προσοχή του εαυτού της συνολικότερα αλλά και το κυριότερο της αυτοπεποίθησής της.

Μπορεί να εφαρμοστεί από την ηλικία των 18 ετών περίπου, όμως απευθύνεται συνήθως σε μεγαλύτερες ηλικίες.

Η διάρκεια της επέμβασης εξαρτάται από την χρησιμοποιούμενη τεχνική. Η επάνοδος στην εργασία δεν απαιτεί συνήθως περισσότερο από 3 – 7 ημέρες.

 ΔΡ. ΖΗΣΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑ –  ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣΟ Dr. Ζήσης Μπουκουβάλας είναι Διδάκτωρ του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει τη θέση του Επιστημονικού Διευθυντή και Διευθύνοντα Συμβούλου των Ιατρείων Πλαστικής Χειρουργικής και Αντιγήρανσης ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, καθώς και του Διευθυντή της Κλινικής Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «METROPOLITAN» Αποτελεί μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.), καθώς και των Διεθνών Εταιριών: ISPRAS, HESPRAS, EBOPRAS, IPRAS.