Βλεφαροπλαστική

Mε τη βλεφαροπλαστική, μπορούμε να αναζωογονήσουμε το βλέμμα μας και να αποτινάξουμε τα χρόνια και την κούραση που συσσωρεύτηκαν σε αυτό, εξαλείφοντας τις ρυτίδες και τα σημάδια του γήρατος από την περιοχή των ματιών.

Βλεφαροπλαστική

Βλεφαροπλαστική

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια, η χαλάρωση του δέρματος στα βλέφαρα το κουρασμένο και λυπημένο βλέμμα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που ίσως οδηγήσουν κάποιον στον πλαστικό χειρουργό. Αυτά μπορεί να είναι είτε αποτέλεσμα του χρόνου ή να οφείλονται σε λόγους κληρονομικότητας όταν εμφανίζονται σε νεαρές ηλικίες.

Με την πάροδο του χρόνου, η περιοφθαλμική περιοχή υφίσταται πλήθος αλλαγών. Το δέρμα τόσο των άνω όσο και των κάτω βλεφάρων σταδιακά υποκύπτει στη δύναμη της βαρύτητας, καθώς η παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης που συγκρατεί τους ιστούς μειώνεται προοδευτικά. Στην περιοχή του άνω βλεφάρου, το υπερβολικό δέρμα μπορεί να είναι τόσο σοβαρό που μπορεί να κρύψει το φυσιολογικό οπτικό πεδίο. Για τα κάτω βλέφαρα, η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος και η συσσώρευση εναποθέσεων λίπους μπορεί να συμβάλλουν σε μια γηρασμένη, κουρασμένη όψη αλλά και στο σχηματισμό μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

Για τη βελτίωση της όψης των βλεφάρων, ενδείκνυται η βλεφαροπλαστική. Η επέμβαση αυτή, στα σωστά χέρια, προσφέρει σημαντική βελτίωση στην περιοχή των ματιών, επαναφέροντας τη νεανική όψη των βλεφάρων. Η βλεφαροπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί στα άνω βλέφαρα, τα κάτω βλέφαρα ή και στα δύο ταυτόχρονα. Η βλεφαροπλαστική των άνω βλεφάρων επικεντρώνεται στην περιοχή μεταξύ του φρυδιού και των βλεφαρίδων.

Για τα κάτω βλέφαρα εστιάζει στην περιοχή μεταξύ των βλεφαρίδων και των παρειών. Ουσιαστικά, μια διαδικασία βλεφαροπλαστικής αφορά την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος από αυτές τις περιοχές είτε μειώνει το υποκείμενο λίπος ώστε να προκύψει μια πιο αισθητικά ικανοποιητική αναλογία.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη. Οι τομές γίνονται για τα μεν επάνω βλέφαρα στην πτυχή του βλεφάρου και στα κάτω βλέφαρα ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες. Κατά τη διάρκεια της διαδικασίας, αφαιρείται η περίσσεια δέρματος και λίπους γύρω από τα μάτια. Η βλεφαροπλαστική σχεδιάζεται προσεκτικά για να διασφαλιστεί ότι αφαιρείται η σωστή ποσότητα λίπους για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μετά την αφαίρεση του δέρματος και του λίπους, οι τομές θα κλείσουν με ράμματα λεπτού διαμετρήματος σχεδιασμένα ειδικά για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.

Η τοποθέτηση των ραμμάτων πραγματοποιείται με τέτοιο τρόπο ώστε να “κρύβονται” στις πτυχές των βλεφάρων. Στη βλεφαροπλαστική του άνω βλεφάρου η τομή κρύβεται στην πτυχή του βλεφάρου και με την πάροδο του χρόνου δεν διακρίνεται από την ίδια την πτυχή. Η τομή της κάτω βλεφαροπλαστικής είναι κρυμμένη στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου καθιστώντας το αόρατο ακόμα και όταν επουλώνεται.

Μετά τη βλεφαροπλαστική, οι ασθενείς μπορούν να συνεχίσουν τις κανονικές καθημερινές τους δραστηριότητες την επόμενη ημέρα. Ο χρόνος πλήρους ανάρρωσης είναι τουλάχιστον δύο εβδομάδες και τα ράμματα αφαιρούνται την πρώτη εβδομάδα μετά την επέμβαση. Αμέσως μετά το χειρουργείο μπορεί να εμφανιστεί οίδημα και ερυθρότητα που θα μειωθεί με την πάροδο του χρόνου. Το τελικό αποτέλεσμα είναι εμφανές μετά από 4-6 εβδομάδες, καθώς το οίδημα έχει υποχωρήσει πλέον πλήρως.

Πλαστικός Χειρουργός στην Αθήνα Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας επιμελείται της όλης διαδικασίας.

βλεφαροπλαστική

Πως πραγματοποιείται η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής;

H επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς μπορεί να γίνει επέμβαση μόνο στα κάτω βλέφαρα ή μόνο στα πάνω ή και στα δυο. Η βλεφαροπλαστική έχει ως σκοπό την απομάκρυνση του χαλαρού δέρματος στα βλέφαρα και την διόρθωση του λίπους του οφθαλμού που όταν προβάλλει δημιουργεί την εντύπωση «σακούλας».

Σε ποιες ηλικίες εφαρμόζεται η βλεφαροπλαστική;

Η Βλεφαροπλαστική εφαρμόζεται από την ηλικία των 18 ετών και άνω. Στις νεαρές ηλικίες αντιμετωπίζονται αισθητικά προβλήματα που οφείλονται στην κληρονομικότητα. Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας επιλέγουν τη Βλεφαροπλαστική για να αντιμετωπίσουν τα σημάδια του γήρατος που εμφανίζονται στην περιοχή των ματιών.

Πόσο χρόνο διαρκεί συνολικά η βλεφαροπλαστική;

Η Βλεφαροπλαστική αποτελεί μια επέμβαση η οποία πλέον δεν ταλαιπωρεί τον ασθενή, αρκεί να γίνεται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό. Πραγματοποιείται σε μιάμιση με δύο ώρες περίπου, ενώ ο ασθενής λίγη ώρα μετά την επέμβαση μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του.
Σε μία περίπου εβδομάδα ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει κανονικά στις δραστηριότητές του.

Κλείστε το πρώτο ραντεβού με τον γιατρό Δωρεάν!

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ

Σύνταγμα

Ερμού 6, Αθήνα

210 3242222

infoath@drboukouvalas.gr

Κηφισιά (ΝΕΟ ΙΑΤΡΕΙΟ)

Κολοκοτρώνη 4

210 8080051

kifisia@drboukouvalas.gr

Γλυφάδα

Μαραγκού 3

210 9680240

glyfada@drboukouvalas.gr

Θεσσαλονίκη

Κομνηνών 8

2310 278570

infothes@drboukouvalas.gr

Κύπρος

Νικοδήμου Μυλωνά 17,
Λυκαβηττός Λευκωσίας

0030 210.80.10.000

info@drboukouvalas.gr