Βλεφαροπλαστική

Mε τη βλεφαροπλαστική, μπορούμε να αναζωογονήσουμε το βλέμμα μας και να αποτινάξουμε τα χρόνια και την κούραση που συσσωρεύτηκαν σε αυτό, εξαλείφοντας τις ρυτίδες και τα σημάδια του γήρατος από την περιοχή των ματιών.

Βλεφαροπλαστική

Οι σακούλες κάτω από τα μάτια, η χαλάρωση του δέρματος στα βλέφαρα το κουρασμένο και λυπημένο βλέμμα είναι μερικά από τα χαρακτηριστικά που ίσως οδηγήσουν κάποιον στον πλαστικό χειρουργό. Αυτά μπορεί να είναι είτε αποτέλεσμα του χρόνου ή να οφείλονται σε λόγους κληρονομικότητας όταν εμφανίζονται σε νεαρές ηλικίες.

Με την πάροδο του χρόνου, το δέρμα τόσο των άνω όσο και των κάτω βλεφάρων σταδιακά υποκύπτει στη δύναμη της βαρύτητας, καθώς η παραγωγή κολλαγόνου κι ελαστίνης που συγκρατεί τους ιστούς μειώνεται προοδευτικά. Για τα κάτω βλέφαρα, η απώλεια της ελαστικότητας του δέρματος και η συσσώρευση εναποθέσεων λίπους μπορεί να συμβάλλουν σε μια γηρασμένη, κουρασμένη όψη αλλά και στο σχηματισμό μαύρων κύκλων κάτω από τα μάτια.

Για τη βελτίωση της όψης των βλεφάρων, ενδείκνυται η βλεφαροπλαστική. 

 

βλεφαροπλαστική

Η επέμβαση αυτή, στα σωστά χέρια, προσφέρει: 
• σημαντική βελτίωση στην περιοχή των ματιών
• επαναφορά της νεανικής όψης των βλεφάρων.

Η βλεφαροπλαστική μπορεί να πραγματοποιηθεί στα άνω βλέφαρα, τα κάτω βλέφαρα ή και στα δύο ταυτόχρονα. Η βλεφαροπλαστική των άνω βλεφάρων επικεντρώνεται στην περιοχή μεταξύ του φρυδιού και των βλεφαρίδων. Για τα κάτω βλέφαρα εστιάζει στην περιοχή μεταξύ των βλεφαρίδων και των παρειών. Ουσιαστικά, μια διαδικασία βλεφαροπλαστικής αφορά είτε την αφαίρεση της περίσσειας δέρματος από αυτές τις περιοχές ή τη μείωση του υποκειμένου λίπους ώστε να προκύψει μια πιο αισθητικά ικανοποιητική αναλογία.

Η επέμβαση πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη. Οι τομές γίνονται για τα μεν επάνω βλέφαρα στην πτυχή του βλεφάρου και στα κάτω βλέφαρα ακριβώς κάτω από τις βλεφαρίδες. Η βλεφαροπλαστική σχεδιάζεται προσεκτικά για να διασφαλιστεί ότι αφαιρείται η σωστή ποσότητα λίπους για να επιτευχθούν τα επιθυμητά αποτελέσματα. Μετά την αφαίρεση του δέρματος και του λίπους, οι τομές κλείνουν με λεπτά ράμματα σχεδιασμένα ειδικά για την ευαίσθητη περιοχή των ματιών.Η τοποθέτηση των ραμμάτων πραγματοποιείται με τέτοιο τρόπο ώστε να “κρύβονται” στην πτυχή του άνω βλεφάρου στην άνω βλεφαροπλαστική και στο εσωτερικό του κάτω βλεφάρου στην κάτω βλεφαροπλαστική.

Μετεγχειρητική πορεία & τελικό αποτέλεσμα

  • Επιστροφή στην καθημερινότητα την επόμενη ημέρα.
  • Ο χρόνος πλήρους ανάρρωσης είναι τουλάχιστον δύο εβδομάδες.
  • Τα ράμματα αφαιρούνται την πρώτη εβδομάδα μετά την επέμβαση.
  • Πιθανή εμφάνιση οιδήματος κι ερυθρότητας αμέσως μετά τη βλεφαροπλαστική που υποχωρεί σταδιακά.
  • Το τελικό αποτέλεσμα είναι εμφανές μετά από  4-6 εβδομάδες.

Ο Πλαστικός Χειρουργός Στην Αθήνα Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας

 επιμελείται της όλης διαδικασίας.

Πως πραγματοποιείται η επέμβαση της βλεφαροπλαστικής;

H επέμβαση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη. Ανάλογα με τις ανάγκες του κάθε ασθενούς μπορεί να γίνει επέμβαση μόνο στα κάτω βλέφαρα ή μόνο στα πάνω ή και στα δυο. Η βλεφαροπλαστική έχει ως σκοπό την απομάκρυνση του χαλαρού δέρματος στα βλέφαρα και την διόρθωση του λίπους του οφθαλμού που όταν προβάλλει δημιουργεί την εντύπωση «σακούλας».

Σε ποιες ηλικίες εφαρμόζεται η βλεφαροπλαστική;

Η Βλεφαροπλαστική εφαρμόζεται από την ηλικία των 18 ετών και άνω. Στις νεαρές ηλικίες αντιμετωπίζονται αισθητικά προβλήματα που οφείλονται στην κληρονομικότητα. Άτομα μεγαλύτερης ηλικίας επιλέγουν τη Βλεφαροπλαστική για να αντιμετωπίσουν τα σημάδια του γήρατος που εμφανίζονται στην περιοχή των ματιών.

Πόσο χρόνο διαρκεί συνολικά η βλεφαροπλαστική;

Η Βλεφαροπλαστική αποτελεί μια επέμβαση η οποία πλέον δεν ταλαιπωρεί τον ασθενή, αρκεί να γίνεται από εξειδικευμένο πλαστικό χειρουργό. Πραγματοποιείται σε μιάμιση με δύο ώρες περίπου, ενώ ο ασθενής λίγη ώρα μετά την επέμβαση μπορεί να επιστρέψει στο σπίτι του.
Σε μία περίπου εβδομάδα ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει κανονικά στις δραστηριότητές του.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

by Dr. Boukouvalas