Λιποαναρρόφηση κοιλιάς

Ένα όμορφο, σφιχτό και σμιλεμένο σώμα, με επίπεδη κοιλιά, δεν είναι πάντοτε μια εύκολη υπόθεση. Υπάρχουν πολλές γυναίκες που ταλαιπωρούνται χρόνια με δίαιτες και γυμναστική και πάλι δεν καταφέρνουν να έχουν το επιθυμητό αποτέλεσμα. Η λιποαναρρόφηση κοιλιάς μπορεί να αποτελέσει ιδανική λύση.

 

Ο βασικός λόγος εντοπίζεται στο γεγονός πως υπάρχουν σώματα που έχουν την τάση να αποθηκεύουν το λίπος τοπικά, στην προκειμένη περίπτωση στην περιοχή της κοιλιάς, κάνοντας την απομάκρυνσή του ακόμα πιο δύσκολη.

Η λιποαναρρόφηση κοιλιάς ωστόσο, είναι ο ισχυρότερος σύμμαχος στην καταπολέμηση της τοπικής συσσώρευσης λίπους στην περιοχή της κοιλιάς.

Τι είναι η λιποαναρρόφηση κοιλιάς

Η λιποαναρρόφηση κοιλιάς είναι μια από τις πιο δημοφιλείς αισθητικές χειρουργικές επεμβάσεις. Αποτελεί μια μέθοδο απαλλαγής από το περιττό τοπικό λίπος και υπόσχεται μόνιμα και άριστα αισθητικά αποτελέσματα. Με την πάροδο του χρόνου και την εξέλιξη της τεχνολογίας, η κλασσική λιποαναρρόφηση έχει εξελιχθεί και έχουν δημιουργηθεί πλέον νέες, καινοτόμες μέθοδοι, που είναι περισσότερο αναίμακτες και ανώδυνες.

Η λιποαναρρόφηση κοιλιάς απευθύνεται τόσο στις γυναίκες, όσο και στους άνδρες, οι οποίοι έχουν σχετικά φυσιολογικό σωματικό βάρος και τοπική συσσώρευση λίπους, η οποία δεν καταπολεμάται με την δίαιτα και την γυμναστική.

Μέθοδοι λιποαναρρόφησης κοιλιάς

H πλαστική χειρουργική έχει κάνει άλματα εξέλιξης, φέρνοντας νέες και πιο εξελιγμένες μεθόδους λιποαναρρόφησης από την παραδοσιακή/κλασσική μέθοδο. Αυτές οι μέθοδοι είναι οι ακόλουθες:

Power Liposuction/ Παλλόμενη Λιποαναρρόφηση

Η Power Liposuction είναι η μέθοδος λιποαναρρόφησης, η οποία πραγματοποιείται με την χρήση ιδιαίτερα λεπτεπίλεπτων εργαλείων (ατραυματικές κάνουλες), οι οποίες αναρροφούν το λίπος με πολύ προσεκτικό τρόπο, έτσι ώστε να μην υπάρχει καθόλου τραυματισμός και πόνος . Το λίπος στην συνέχεια συλλέγεται και είναι δυνατόν να επανατοποθετηθεί σε διάφορα άλλα σημεία του σώματος που το χρειάζονται, ώστε να επιτευχθεί η τέλεια σωματική αρμονία.

Λιποαναρρόφηση – Λιποπλαστική Υψηλής Ευκρίνειας (High Definition Lipoplasty)

Η συγκεκριμένη τεχνική αποτελεί έναν συνδυασμό της λιπογλυπτικής, η οποία είναι η αφαίρεση του λίπους με την χρήση λεπτεπίλεπτων κανουλών και της λιποπλαστικής, η οποία είναι η μεταφορά του λίπους σε άλλες περιοχές του σώματος.

Πρόκειται για την τεχνική που είναι γνωστή με την ονομασία «Μηχανικά υποβοηθούμενη μικροδικτυωτή λιποπλαστική».

Με βάση αυτή την τεχνική, χρησιμοποιούνται εξειδικευμένες συσκευές, οι οποίες προσδίδουν στις λεπτές κάνουλες, μια οριζόντια και κυκλική κίνηση. Η συνεχής παλμική κίνηση αυτών των συσκευών, εξασφαλίζει ένα λεπτομερές και απόλυτα φυσικό αποτέλεσμα, που μόνο η Υψηλής Ευκρίνειας Λιποπλαστική μπορεί να προσφέρει.

Ποια είναι τα πλεονεκτήματα της Παλλόμενης Λιποαναρρόφησης (Power Liposuction)

Τα πλεονεκτήματα της συγκεκριμένης μεθόδου είναι τα εξής:

 • Η συντόμευση της χρονικής διάρκειας της επέμβασης
 • Η ελαχιστοποίηση του πόνου
 • Η ελαχιστοποίηση των μετεγχειρητικών τραυμάτων, οιδημάτων και μωλώπων
 • Η καλύτερη εμφάνιση του δέρματος
 • Η προσεκτική αφαίρεση μόνο του λιπώδους ιστού, χωρίς να επηρεάζονται ή να τραυματίζονται οι υπόλοιποι βαθύτεροι ιστοί

Πως πραγματοποιείται η επέμβαση

Η επέμβαση είναι αρκετά απλή και πραγματοποιείται με τοπική αναισθησία και μέθη. Ο ασθενής δηλαδή δεν υποβάλλεται σε γενική αναισθησία και αυτό σημαίνει πως αναπνέει από μόνος του, δεν αισθάνεται πόνο κατά την διάρκεια της επέμβασης και μετά την ολοκλήρωσή της, μπορεί σε σύντομο χρονικό διάστημα να επιστρέψει στο σπίτι του.

Με την λιποαναρρόφηση αφαιρείται το λίπος που περισσεύει από την περιοχή της κοιλιάς. Η Παλλόμενη Λιποαναρρόφηση (Power Liposuction) στηρίζεται στην αφαίρεση του τοπικού συσσωρευμένου λίπους με την χρήση ειδικών εργαλείων, τα οποία είναι ατραυματικές κάνουλες.

Οι κάνουλες αυτές αναρροφούν το λίπος με ιδιαίτερα προσεκτικό και ευγενή τρόπο, ώστε να διασφαλιστεί πως δεν θα υπάρξει κάποιος τραυματισμός και δεν θα υπάρξει πόνος στο σώμα.

Μετά την λιποαναρρόφηση κοιλιάς

Με την ολοκλήρωση της λιποαναρρόφησης στην κοιλιά, τοποθετείται ένας ειδικός κορσές στις γυναίκες ή μια ζώνη στους άνδρες. Η παραμονή στην κλινική δεν ξεπερνά τις 2 με 3 ώρες μετά την επέμβαση και μετά ο ασθενής επιστρέφει στην οικία του.

Ο ασθενής είναι απαραίτητο να φοράει έναν ειδικό κορσέ, για τον επόμενο 1 μήνα. Δεν υπάρχει πόνος μετά την επέμβαση παρά μόνο ένα «πιάσιμο» σαν κάποιος να γυμνάστηκε πρώτη φορά, η κινητοποίηση του ασθενούς γίνεται άμεσα μετά την επέμβαση και μπορεί να επιστρέψει στις δραστηριότητές του μέσα σε 3 ημέρες. Τα ράμματα αφαιρούνται μετά από διάστημα 6 – 7 ημερών και ο ειδικός κορσές ή ζώνη, ανάλογα με το φύλο του ασθενούς, αφαιρείται μετά από 40 ημέρες.

Μετά την λιποαναρρόφηση της κοιλιάς, το δέρμα δεν κρεμάει αλλά και με τη βοήθεια του ειδικού κορσέ συσφίγγεται και παίρνει το σχήμα του σώματος.

Συνδυασμός λιποαναρρόφησης κοιλιάς με άλλες θεραπείες

Η λιποαναρρόφηση της κοιλιάς μπορεί να συνδυαστεί με την τεχνική της λιποπρόσθεσης ή αλλιώς lipofilling. Κατά την συγκεκριμένη διαδικασία, το λίπος που έχει αφαιρεθεί από την λιποαναρρόφηση, συλλέγεται και στην συνέχεια επανατοποθετείται σε διάφορα άλλα σημεία του σώματος, που το έχουν ανάγκη.  Έτσι επιτυγχάνεται μια απόλυτη σωματική αρμονία και ένα άριστο αισθητικό συνολικό αποτέλεσμα.

Για παράδειγμα, μπορεί ο γιατρός να πάρει ορισμένη ποσότητα λίπους από την περιοχή της κοιλιάς και στην συνέχεια να τοποθετήσει την ποσότητα αυτή στις γάμπες, αν θέλουμε να επιτύχουμε καλλίγραμμα πόδια, στο στήθος ή ακόμα και στην περιοχή του προσώπου, στα χείλη ή στα ζυγωματικά. Αυτή η διαδικασία ονομάζεται λιπογλυπτική.

Κόστος λιποαναρρόφησης κοιλιάς

Το κόστος της λιποαναρρόφησης κοιλιάς, καθορίζεται κατά την διάρκεια της χειρουργικής επέμβασης. Οι τιμές καθορίζονται με βάση εξής στοιχεία:

 • Το είδος της επέμβασης
 • Το μέγεθος και ο αριθμός των περιοχών στις οποίες θα γίνει λιποαναρρόφηση
 • Το κόστος της κλινικής
 • Το είδος της λιποαναρρόφησης που θα εφαρμοστεί
 • Το είδος της αναισθησίας που θα χορηγηθεί
 • Τέλος, τα προσωπικά κριτήρια που θέτει κάθε πλαστικός χειρουργός για τις υπηρεσίες που προσφέρει

Λιποαναρρόφηση Κοιλιάς Πριν & Μετά

Μετά την ολοκλήρωση της λιποαναρρόφησης κοιλιάς, ο ασθενής θα παρατηρήσει μια άμεση διαφορά στο σχήμα του σώματός του το οποίο σταθερά θα βελτιώνεται. Η βελτίωση του περιγράμματος του σώματος θα γίνεται ολοένα και πιο εμφανής, κατά το χρονικό διάστημα των 3 πρώτων μηνών.

Τα αποτελέσματα είναι σίγουρο πως θα εντυπωσιάσουν τον ασθενή και με προσοχή στην διατροφή και τακτική άσκηση, θα καταφέρει να διατηρήσει τα αποτελέσματα για την υπόλοιπη ζωή του.

 

Ο Δρ. Ζήσης Μπουκουβάλας, είναι ένας από τους καλύτερους Έλληνες πλαστικούς χειρουργούςΔιευθυντής Πλαστικής Χειρουργικής του νοσοκομείου «Metropolitan», Διευθυντής της εταιρείας πλαστικής χειρουργικής και Αναγεννητικής Ιατρικής «ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ» και διδάκτωρ του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Με 32 έτη εμπειρίας και 15.000 χειρουργικά περιστατικά, μπορεί να σου προσφέρει το σώμα και την εμφάνιση που πάντα ονειρευόσουν.

Έλα σήμερα κιόλας σε επικοινωνία μαζί του και κλείσε το ραντεβού σου.

H Λιποπλαστική εφαρμόζεται σε άτομα πάνω από τα 16.

Η επέμβση γίνεται με τοπική αναισθησία και μέθη. Μετά την επέμβαση ο ασθενής μπορεί να επιστρέψει σπίτι του.

Όνομα: (υποχρεωτικό)

Επίθετο: (υποχρεωτικό)

Email: (υποχρεωτικό)

Τηλέφωνο: (υποχρεωτικό)

Δεν είμαι ρομποτ:

ΔΡ. ΖΗΣΗΣ ΜΠΟΥΚΟΥΒΑΛΑΣ –  ΠΛΑΣΤΙΚΟΣ ΧΕΙΡΟΥΡΓΟΣ | Ο Dr. Ζήσης Μπουκουβάλας είναι Διδάκτωρ του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει τη θέση του Επιστημονικού Διευθυντή και Διευθύνοντα Συμβούλου των Ιατρείων Πλαστικής Χειρουργικής και Αντιγήρανσης ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, καθώς και του Διευθυντή της Κλινικής Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «METROPOLITAN» Αποτελεί μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.), καθώς και των Διεθνών Εταιριών: ISPRAS, HESPRAS, EBOPRAS, IPRAS.