Μείωση Στήθους (Μειωτική): Δες Φωτογραφίες & Κόστος

Μειωτική στήθους

Μειωτική στήθους

Μειωτική στήθους

Η μειωτική στήθους αποτελεί μια αρκετά συχνή επέμβαση στην οποία μπορεί να οδηγηθεί μια γυναίκα είτε για αισθητικούς είτε για λειτουργικούς λόγους.

Μολονότι η συνηθέστερη επέμβαση που συσχετίζεται με την Πλαστική Χειρουργική είναι η αυξητική στήθους είναι πάρα πολλές και οι γυναίκες που αντιμετωπίζουν ένα αντίθετο πρόβλημα, αυτό της ύπαρξης ενός στήθους που είναι πολύ μεγάλο και πτωτικόΤο πλούσιο στήθος αποτελεί συχνά πόθο πολλών γυναικών, οι οποίες δεν είχαν την τύχη να το έχουν. Το πολύ μεγάλο στήθος όμως είναι ένα σημαντικό εμπόδιο στη γυναίκα και η μείωση του, ιδανική λύση.

Σε ποιες περιπτώσεις ενδείκνυται η μείωση στήθους;

Ένα πολύ μεγάλο στήθος δυσχεραίνει πολύ τη γυναίκα στην καθημερινή της ζωή γιατί επιβαρύνει ανισότιμα τη σπονδυλική στήλη. Αυτό οδηγεί σε πόνο και ενοχλήσεις με τις πιο απλές και καθημερινές δουλειές και δραστηριότητες. Επιπρόσθετα οι περισσότεροι στηθόδεσμοι προκαλούν εντομές στο δέρμα των ώμων ενώ με τα χρόνια αυτές  οι εντομές καθίστανται μόνιμες και ιδιαίτερα επώδυνες. Η γυναίκα πρέπει να αναζητεί ιδιαίτερους στηθόδεσμους καθώς οι απλούστεροι δεν μπορούν να διαχειριστούν το υπερβάλλον βάρος.

Ταυτόχρονα ένα ορατά μεγάλο στήθος τυγχάνει όχι πάντα κολακευτικών σχολίων και αυτό πέρα από προσπάθεια συγκάληψής του ενδυματολογικά οδηγεί και σε καταθλιπτικά συναισθήματα. Οι δε γυναίκες που φέρουν μεγάλο στήθος στατιστικά αθλούνται λιγότερο και άρα έχουν αυξημένη πιθανότητα να πάρουν βάρος.

Η Σύγχρονη Τεχνική Μειωτικής Στήθους Από Τον Dr Μπουκουβάλα

Η μείωση ενός υπερμεγέθους και δυσάρεστου στην ασθενή στήθους γίνεται πλέον από τον Dr. Ζήση Μπουκουβάλα με βάση τις αρχές της σύγχρονης πλαστικής χειρουργικής που αναζητούν κατά το δυνατόν την εξάλειψη των μετεγχειρητικών ουλών.

Οφείλει να τονισθεί οτι η μειωτική επέμβαση του στήθους μπορεί να αντιμετωπισθεί χειρουργικά με διάφορες μεθόδους αλλά ο Δρ. Μπουκουβάλας χρησιμοποιεί μία τεχνική που στηρίζεται σε ιδανικό αποτέλεσμα δια των μικροτέρων δυνατών τομών.  Έτσι:

  • οι τομές είναι ιδιαίτερα μικρές και δυσδιάκριτες αφού επουλωθούν πλήρως
  • το αποτέλεσμα είναι τόσο φυσικό όσο και αισθητικά άρτιο.

Τι πρέπει να γνωρίζετε για την επέμβαση

Την ημέρα της επεμβάσεως μείωσης στήθους η ασθενής προσέρχεται νωρίς το πρωί στο νοσοκομείο για να γίνει ο ενδελεχής προειγχειρητικός έλεγχος (εξετάσεις αίματος, ακτινογραφία, καρδιογράφημα, απεικονιστικές εξετάσεις μαστών). Κατόπιν ακολουθεί το στάδιο του προεγχειρητικού σχεδιασμού και επανεξετάσεως με το Δρ. Μπουκουβάλα. Εδώ η ασθενής θα φωτογραφηθεί σε διάφορες γωνίες με ακρίβεια και σε σταθερό φωτισμό ενώ παράλληλα θα σχεδιαστούν στο σώμα της με ακρίβεια οι αφαιρέσεις δέρματος και υποδορίων ιστών που θα γίνουν κατά την επέμβαση.

Μετά από όλα αυτά ακολουθεί η επέμβαση. Η διάρκεια της επεμβάσεως είναι περίπου 3 ώρες και γίνεται υπό γενική αναισθησία. Η ασθενής μετά την επέμβαση θα νοσηλευθεί ένα βράδυ στο νοσοκομείο και θα πάρει εξιτήριο την επομένη ημέρα μετά την επέμβαση.

Μετά την επέμβαση

Μετεγχειρητικά η ασθενής φορά έναν ελαστικό στηθόδεσμο για ένα μήνα. Αυτό έχει ως σκοπό:

  • την στήριξη του στήθους
  • τη γρήγορη αποιδηματοποίησή του
  • και την αποφυγή πόνου κατά τις κινήσεις της ασθενούς

Η επιστροφή στην εργασία μπορεί να γίνει μετά από 5 με 7 ημέρες ιδιαίτερα δε αν πρόκειται για εργασία γραφείου. Ελαφρές αθλητικές δραστηριότητες μπορούν να γίνουν μετά από 20 ημέρες ενώ πλήρης και έντονη γυμναστική δραστηριότητα μετά από 45 ημέρες.

Ο Dr. Ζήσης Μπουκουβάλας είναι Διδάκτωρ του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει τη θέση του Επιστημονικού Διευθυντή και Διευθύνοντα Συμβούλου των Ιατρείων Πλαστικής Χειρουργικής και Αντιγήρανσης ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, καθώς και του Διευθυντή της Κλινικής Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «METROPOLITAN» Αποτελεί μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.), καθώς και των Διεθνών Εταιριών: ISPRAS, HESPRAS, EBOPRAS, IPRAS.

Τι λένε οι ασθενείς για την επέμβαση;

Όλοι οι ασθενείς που επιλέγουν αυτή την επέμβαση μετεγχειρητικά ανακαλύπτουν ότι ήταν πολύ ευκολότερη για αυτούς από ότι πίστευαν και σχετικά ανώδυνη.

Η επιμονή του Dr. Μπουκουβάλα στις πάρα πολύ μικρές τομές – σε σχέση με άλλες τεχνικές – καθώς και στην πολύ επιμελή συρραφή τους εξασφαλίζει ένα ιδανικό και αισθητικά άρτιο αποτέλεσμα που εγγυημένα αφήνει κάθε γυναίκα απόλυτα ικανοποιημένη.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

by Dr. Boukouvalas