Αυξητική Βλεφαροπλαστική

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

ΑΥΞΗΤΙΚΗ ΒΛΕΦΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ

Τι είναι η βλεφαροπλαστική

Η κορωνίδα της γοητείας κάθε όμορφου προσώπου κρύβεται στο βλέμμα, την εικόνα και το χρώμα που τα μάτια δίνουν σε αυτό. Κατ´ αυτήν την έννοια η βλεφαροπλαστική είναι η επέμβαση που αποκαθιστά την νεανική εικόνα των οφθαλμών γιατί απομακρύνει την χαλάρωση του δέρματος και διορθώνει τις κήλες λίπους που δημιουργούν τις γνωστές σε όλους μας σακούλες δίνοντας λάμψη και ζωντάνια σε ένα κουρασμένο βλέμμα.

Το φαινόμενο hollow eye

Για πολλά όμως χρόνια η βλεφαροπλαστική ενοχοποιούσε το λίπος που προέπυπτε, κυρίως στο κάτω βλέφαρο, για την άσχημη εικόνα των οφθαλμών. 

Ως συνέπεια αυτού οι τεχνικές που είχαν αναπτυχθεί απογύμνωναν  την περιοφθάλμιο χώρα απο λιποκύτταρα, δίδοντας γένεση σε αυτό που ονομάστηκε hollow eye ή αλλιώς εικόνα του κενού οφθαλμού.

Αυτό περιγράφει την εικόνα ενός οφθαλμικού βολβού περιτριγυρισμένου απο έναν κενό θα λέγαμε κόγχο.

Ο Dr. Ζήσης Μπουκουβάλας είναι Διδάκτωρ του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Κατέχει τη θέση του Επιστημονικού Διευθυντή και Διευθύνοντα Συμβούλου των Ιατρείων Πλαστικής Χειρουργικής και Αντιγήρανσης ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ, καθώς και του Διευθυντή της Κλινικής Πλαστικής – Αισθητικής Χειρουργικής του Νοσοκομείου «METROPOLITAN» Αποτελεί μέλος της Ελληνικής Εταιρείας Πλαστικής Επανορθωτικής και Αισθητικής Χειρουργικής (Ε.Ε.Π.Ε.Α.Χ.), καθώς και των Διεθνών Εταιριών: ISPRAS, HESPRAS, EBOPRAS, IPRAS.

Η σύγχρονη τεχνική βλεφαροπλαστικής με αυτομεταμόσχευση λίπους

Οι σύγχρονες απόψεις και τεχνικές βλεφαροπλαστικής έχουν αντιληφθεί την αντιαισθητική εικόνα που προκύπτει από την απογύμνωση της περιοφθαλμίου χώρας από το λίπος της. Επιπρόσθετα δε στοχεύουν στην αποκατάσταση των ελλειμάτων όγκου στην περιοχή με την αυτομεταμόσχευση λίπους.

Άρα όχι μόνο δεν αφαιρούμε πλέον το λίπος της περιοχής αλλά είτε το ανατάσσουμε ανατομικά στο βάθος του οφθαλμικού κόγχου, όπου είναι και η φυσιολογική ανατομική του θέση, είτε το συμπληρώνουμε με λίπος που λαμβάνουμε με κατάλληλες τεχνικές από άλλα σημεία του σώματος.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΤΑΞΙΔΙΟΥ ΣΟΥ ΞΕΚΙΝΑΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΣΥΖΗΤΗΣΗ

Εντυπωσιακά Αποτελέσματα

by Dr. Boukouvalas